Sånn bruker du tiden din på nett mest effektivt

Vi bruker nettet mer enn noen gang før, men det er overraskende få som har et særlig bevisst forhold til hvor mye tid de bruker på nettet, og ikke minst hvordan de får mest mulig ut av tiden sin. Vi vet alle sammen at det er veldig bra å prøve å redusere skjermtiden vår litt, så her får du noen tips til hvordan du kan gjøre nettopp det – men samtidig få gjort alt det du skal. Kanskje det viser seg at du kan spare både tid og ikke minst skjermtid ved å bruke noen av disse tipsene.

Vær bevisst om hva du søker på, for eksempel alt om fotball

Når man søker, kan det være fristende å søke bredest mulig. Hvis man for eksempel bare vil lære alt om fotball til en oppgave kan det derfor være fristende å bare søke på fotball generelt. Men hvis du gjør litt bedre forarbeid i forhold til hva du faktisk vil vite (for det er jo aldri bare alt om fotball), har du mye større sjanse til å finne ut av det du trenger å vite – bare på kortere tid.

For hvis man begynner med utgangspunktet at man vil vite alt om fotball er det mange forskjellige elementer man kan dele dette i, sånn at man kan søke på flere forskjellige ting, men der alle tingene er spesifikke og derfor har høyere sannsynlighet for å faktisk gi deg et resultat som kan gi deg svaret på det du lurer på.

Gjør forarbeid før du begynner

Når du for eksempel skal søke for å finne ut av hvor du kan få et billån, er det greit å tenke seg litt om før man begynner. For du kan bruke veldig mye tid på det hvis du ikke vet hvor du skal starte. Det vi nevnte i punktet over blir derfor med videre her. Det å vite litt om hvilke banker man vil sjekke ut er bra, sånn at man kan søke på billånskalkulator dnb i stedet for bare å søke på billån.

Dette gjør nemlig at det stort sett er banker og ikke alle mulige andre ting som dukker opp, så det er mindre tull å sortere gjennom, og flere klare og tydelige løsninger og svar på det du kom dit for. Små ting som gjør en stor forskjell.

Fokuser på det du driver med

Det er veldig lett å bli distrahert, både av andre ting på nett og av ting rundt oss. Det å prøve å begrense distraksjoner er en måte å bruke minst mulig tid på det du faktisk må gjøre, og derfor får du bedre tid til alt mulig annet når du er ferdig. Så legg bort mobilen imens, og fokuser på det du driver med.

Dette kan føles mer utfordrende enn du kanskje skulle ønske, men det er en skikkelig god måte å øve seg i konsentrasjon på, og med en gang du er i gang kommer det til å føles mye lettere – heldigvis!