Hvorfor er kryptovaluta så spennende

Kryptovaluta har vært svært mye omtalt i media de siste årene og det er det flere grunner til. Det er mye spennende man kan lære seg når det kommer til kryptovaluta og dersom det var ønskelig kunne du lest om temaet i flere uker. Grunnen til at mange finner det ekstra spennende er at vi vet ikke hvem som oppfant den fantastiske teknologien bak den digitale valutaen.

Man skulle tro at dersom man var oppfinneren bak en teknologi som revolusjonerte hele verden så ville man ta æren for det, men slik er det altså ikke. Vi vet nemlig ikke hvem som står bak blockchainteknologien, som er den teknologien som ligger bak kryptovaluta.

En revolusjonerende teknologi

Blockchainteknologien er et slags offentlig loggboksystem. Du har kanskje hørt at man kan bruke Bitcoin og annen digital valuta til å gjøre anonyme transaksjoner? Det er også takket være dette systemet. Likevel er det en offentlig oversikt over alle transaksjoner som gjøres, slik at det blir helt umulig å tukle med avtaler og regnskap. Det er flere andre bransjer som både har begynt å bruke denne teknologien, men som også nå bruker krypto som betalingsmetode. Blant annet har mange casino tilbud om å betale med Bitcoin og mange shippingselskap bruker blockchain teknologi.

Hvis du ser for deg at du kjøper noe og så får du en kvittering. Denne kvitteringen legger du i en gjennomsiktig eske som du plasserer på gulvet. Alle venner og bekjente kan se inn i denne boksen, men de kan hverken åpne den eller flytte på den. Neste gang du kjøper noe så havner den i en annen boks oppå den gamle boksen. Slik fortsetter detl og det er litt slik blockchainteknologien fungerer også. Selv om det kan være vanskelig å forstå er dette en helt revolusjonerende teknologi som fler og flere bransjer vil ta i bruk.