Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO

I denne artikkelen skal du få vite hva lenkebygging er. I tillegg skal du få en kjapp innføring i hva SEO er og ikke minst hvordan lenkebygging er viktig for SEO. I denne online verdenen som vi lever i kan det være vanskelig å navigere seg rundt i, rett og slett fordi det er nye tjenester, produkter og programvarer rundt hvert hjørne. Heldigvis er lenkebygging og SEO noe av det du burde kunne for å drive en suksessfull hjemmeside. Les videre da vel! 

Hva er lenkebygging?

Utvalgt bilde Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO Hva er lenkebygging - Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO

Det kan være at du skjønner hva lenkebygging er basert på navnet. Lenkebygging er en prosess der du skaffer hyperlinker (hyperlinker kalles vel i dag bare linker) fra andre nettsider. Når du har skaffet disse linkene, så kobler du dem opp mot din egen nettside. Som du sikkert har forstått og vet allerede er en lenke en måte å koble deg som bruker mellom ulike typer sider på internettet. 

Hvorfor er lenkebygging viktig?

Utvalgt bilde Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO Hvorfor er lenkebygging viktig - Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO

Det er enkelt å forstå hvorfor lenkebygging er viktig. De to grunnene som som oftest blir nevnt er at det hjelper folk å oppdage nye nettsider. I tillegg så hjelper det søkemotorer og finne ut hvordan siden skal rangeres når du søker på noe hos dem. 

Enkelt forklart betyr dette at jo flere sider som linker til en annen side, jo mer pålitelig virker den siden som er linket til. Dette er sånn det funket i starten, men etter en stund har det blitt mer komplisert enn som så. Dette er noe som stadig er i utvikling og som kan være verdt å holde seg oppdatert på. Det å drive med lenkebygging kan virke enkelt i starten, men det er faktisk ganske vanskelig etter en stund. Heldigvis kan du godt få det til om du har god tålmodighet og ikke minst hvis du begynner å sette deg inn i ulike teknikker og måter du kan forbedre deg på. Man lærer så lenge man lever, er det ikke det det populære slagordet sier? 

Hva er SEO?

Utvalgt bilde Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO Hva er SEO - Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO

SEO står for søkemotoroptimalisering og det er en praksis som har blitt vanligere og vanligere de siste årene. SEO er ulike typer praksiser som får din side til å ranke høyere og rangere høyere enn andre nettsider i samme kategori. Dette vil føre til at du får mer oppmerksomhet og ikke minst flere klikk hvis det er noen som søker etter tjenestene eller produktene dine. SEO brukes i dag av både privatpersoner, enkeltmannsforetak, selvstendig næringsdrivende og store bedrifter. Det å skille seg ut i den online verden kan være ganske vanskelig og derfor er SEO viktig! 

Hvorfor er lenkebygging viktig for SEO?

Utvalgt bilde Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO Hvorfor er lenkebygging viktig for SEO - Hva er lenkebygging og hvorfor er det viktig for SEO

I tillegg til de grunnene som er nevnt overfor om hvorfor lenkebygging er viktig, finnes det også andre gode grunner til at det er viktig i SEO. 

For mange kan en lenke være en tillitserklæring. Dette betyr at hvis de linker til din side, så ser de på ressursen din som troverdig. Dette vil bygge opp ditt rykte hos søkemotorer. 

Lenkebygging er også viktig fordi man kan få veldig mye ut av det når det kommer til å bygge nettverk. Dette kan du for eksempel se på blogger. Et eksempel er at en blogger skriver om et produkt de liker og linker til dette. De som selger produktet vil kunne se at trafikken deres og deres økte salgstall kom fordi en blogger linket til dem. Noen bedrifter vil velge å sponse eller eventuelt betale for å fortsatt å opprettholde denne konstante strømmen av kjøpere/trafikk til deres hjemmeside. 

Lenkebygging er viktig fordi det også kan være å bygge seg en merkevare. Det er jo slik at de fleste enkeltpersoner og bedrifter er merkevarer, selv om de ikke nødvendigvis ser på seg selv som merkevarer. Når man først blir obs på at man er en merkevare kan man bruke SEO og lenkebygging for å forsterke denne merkevaren. 

Vi håper at du har lært litt mer om hvordan lenkebygging henger sammen med SEO. Vi håper også at du skjønner hvorfor det er så viktig at de henger sammen på en god måte. Hvis det er noe som er uklart, så ikke nøl med å ta kontakt. Vi kommer til å prøve å hjelpe deg på best mulig måte. Det er det som er målet vårt. Ha det gøy!